HAJVIY ASARLAR MATNIDA SINONIMLARNING QOʻLLANISHI - Mahmudova Farangiz Baxtiyorovna; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqola  hajviy  asarlar  matnida  sinonimlarning  qoʻllanishi  va  ularning badiiy  funksiyalarini  tahlil  qiladi.  Sinonimlar  tilning  ifoda  imkoniyatlarini kengaytiruvchi muhim vosita boʻlib, ayniqsa satirik janrda oʻziga xos ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda sinonimik qatorlarning hajviy effekt yaratishdagi roli, ularning kulgi, istehzo  va  tanqidiy  ruhni  kuchaytirishdagi  oʻrni  atroflicha  koʻrib  chiqiladi.  Oʻzbek adabiyotining  taniqli  hajviy  asarlari  misolida  sinonimlarning  semantik  va  stilistik xususiyatlari yoritiladi.