TURKIY DAVLATCHILIK VA FOLKLOR AN’ANASIDA OSHIQ TASHLASH RUSUMI - Saidmurodova Munavvar Soxib qizi; Karimova Yulduz Akulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turkiy xalqlar davlatchiligi tarixida o‘ziga xos diplomatik va harbiy chorlov ramzi hisoblangan “oshiq tashlash” rusumi tahlil qilinadi. Muhammad  Solihning  “Shayboniynoma”  dostoni  hamda  Po‘lkan  shoir  ijrosidagi “Shayboniyxon”  xalq  dostonidagi  Bobur  va  Shayboniyxon  obrazlari  o‘rtasidagi munosabatlar biografik metod va folklorshunoslik mezonlari asosida qiyoslanadi.