KLASTER METODIDA OPTIK TUSHUNCHALARNI O'RGANISH - Nomozova Dilnoza,; Rajabboyeva Bahora, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada fizika fanining muhim bo'limlaridan biri – optik tushunchalarni o'rganishda  klaster  metodining  samaradorligi  yoritilgan.  Klaster  metodi  –  bu o'quvchilarning  mavzuga  oid  bilimlarini  vizual  tarzda  tizimlashtirish,  asosiy  va yordamchi  tushunchalar  orasidagi  bog'lanishlarni  aniqlashga  yo'naltirilgan  interfaol ta'lim usulidir. Maqolada yorug'likning tabiati, aks etish, sinish, linzalar, optik asboblar kabi  mavzular  klaster  usulida  qanday  o'rgatilishi  bo'yicha  metodik  tavsiyalar  va misollar keltirilgan.