XALQARO BAHOLASH DASTURLARI ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Muhammadjonova Zarnigor Adxamjon qizi,; Mashrabboyeva Mubina Bobomurod qizi,; Qayumova Durdona Botirjon qizi,; Xatamova Adolatxon Sultonbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur  maqolada  xalqaro  baholash  dasturlari  talablari  asosida bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi.  Xususan,  o‘qituvchilarning  funksional  savodxonligi,  tanqidiy  fikrlashi, innovatsion  va  refleksiv  faoliyatini shakllantirishda xalqaro baholash dasturlarining ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  pedagogik  ta’lim  jarayonida  ushbu  dasturlar yondashuvlarini joriy etishning samarali usullari ko‘rsatib beriladi.