ISLOM MOLIYASI FAOLIYATINI TASHKIL ETISH TAMOYILLARI - Obidov Jahongir, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada islom moliyasi faoliyatini tashkil etishning asosiy tamoyillari, ularning iqtisodiy va huquqiy asoslari hamda  zamonaviy  moliyaviy tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda shariat qoidalariga asoslangan moliyaviy munosabatlarning o‘ziga  xos  jihatlari,  xususan  ribo  (foiz)ning  taqiqlanishi,  risk  va  foydani  adolatli taqsimlash,  real  aktivlarga  asoslangan  moliyalashtirish  hamda  ijtimoiy  mas’uliyat tamoyillari  yoritilgan.  Shuningdek,  islom  moliyasining  an’anaviy  moliya  tizimidan farqli  jihatlari  hamda  uning  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  ahamiyati  ochib berilgan. Tadqiqot natijalari islom moliyasi institutlari faoliyatini samarali tashkil etish va rivojlantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.