“O‘TKAN KUNLAR” ROMANI MATNIDA XALQ MAQOLLARI IFODASI - Akbarova Farangiz Lutfillo qizi,; M.X Erdanova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romani matnida qo‘llanilgan xalq maqollarining badiiy va lingvistik xususiyatlari tahlil etiladi. Maqolda maqollarning romandagi obrazlar tizimini boyitishdagi o‘rni, qahramonlar nutqidagi vazifasi hamda milliy mentalitetni aks ettirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida maqollarning matn strukturasiga singishib ketish usullari, ularning kontekstual ma`nolari va stilistik yuklanishi atroflicha o‘rganiladi.