KLASSIK BALETGA MODERN YO‘NALISHIDA KREATIV YONDASHGAN BRITANIYALIK XOREOGRAF DEVID DOUSON IJODIDAGI YANGILIKLAR - Iskandirova Gulchexra, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli britaniyalik xoreograf Devid Dousonning klassik balet tilini modernizatsiya qilish borasidagi kreativ yangiliklari tadqiq etiladi. Yozuvchining  harakat  dinamikasi,  musiqiylik  va  vizual  estetika  sohasidagi o‘zgarishlari,  shuningdek,  uning  xalqaro  balet  san’atiga  qo‘shgan  hissasi  tahlil qilingan.