O‘ZBEK MAROSIM FOLKLORINING SHAKLLANISHI, JANR XUSUSIYATLARI VA MILLIY-MA’NAVIY AHAMIYATI - Ibodullayeva Mahliyo Bahodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘zbek  marosim  folklorining  shakllanish jarayoni, uning asosiy janrlari, badiiy xususiyatlari hamda xalq ma’naviy hayotidagi o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  marosim  folklorining  oilaviy  va  mavsumiy ko‘rinishlari,  ularda  aks  etgan  milliy  qadriyatlar  hamda  zamonaviy  davrdagi davomiyligi  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijasida  marosim  folklori  xalqning tarixiy xotirasi, estetik qarashlari va ma’naviy qadriyatlarini o‘zida mujassam etgan muhim madaniy meros ekanligi aniqlandi.