“CHOLIQUSHI” ROMANI OBRAZLARIGA TAVSIF - Karimova Charosxon Ibroximjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  turk  adabiyotining  mashhur  namoyandasi  Rashod  Nuri Guntekinning “Choliqushi” romanidagi asosiy va yordamchi obrazlar tahlil qilinadi. Asardagi  qahramonlarning  xarakter  xususiyatlari,  ularning  o‘zaro  munosabatlari hamda  roman  g‘oyasini  ochib  berishdagi  o‘rni  yoritiladi.  Tadqiqot  natijasida obrazlarning  ma’naviy-axloqiy  qiyofasi  va  asarning  tarbiyaviy  ahamiyati  ochib berilgan.