MUSTAQILLIK DAVRI SHE’RIYATINING G‘OYAVIY-BADIIY XUSUSIYATLARI - Karimova Charosxon Ibroximjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  mustaqilligi  davri  she’riyatining  o‘ziga  xos xususiyatlari, g‘oyaviy yo‘nalishlari hamda badiiy-estetik tamoyillari tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida yaratilgan she’riy asarlarda Vatan, milliy qadriyatlar, erkinlik, ma’naviyat va inson ruhiyati masalalarining aks etishi yoritilgan. Tadqiqot natijasida mustaqillik  davri  she’riyati  o‘zbek  adabiyotining  yangi  bosqichini  boshlab  bergani hamda milliy tafakkur rivojiga katta hissa qo‘shgani aniqlangan.