TAʼLIM SOHASIDA OʻQUVCHILARNI ENG ZAMONAVIY KASBLARGA YOʻNALTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Uzakova Muxayyo Boltaboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  sohasida  o‘quvchilarni  zamonaviy  kasblarga yo‘naltirishning  psixologik  asoslari,  kasbiy  qiziqishlarni  aniqlash  va  rivojlantirish usullari  hamda  kasb  tanlash  jarayonida  maktab  psixologining  o‘rni  yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar davrida yoshlarni mehnat bozorida talab yuqori bo‘lgan kasblarga tayyorlashning muhim jihatlari tahlil qilingan.