O‘QUVCHI QIZLARNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Ochilova Yulduz G'ulom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchi  qizlarning  psixologik  rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Unda oilaviy muhit, ijtimoiy munosabatlar, ta’lim jarayoni, tengdoshlar ta’siri hamda zamonaviy axborot vositalarining  o‘quvchi  qizlar  shaxsiyati  va  emotsional  rivojlanishiga  ko‘rsatadigan ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  o‘quvchi  qizlarning  o‘zini  anglash,  o‘ziga  bo‘lgan ishonch, emotsional barqarorlik va ijtimoiy moslashuv jarayonlarida yuzaga keladigan psixologik xususiyatlar tahlil qilingan. Maqolada psixologik rivojlanishga ijobiy ta’sir etuvchi omillarni kuchaytirish va salbiy omillarning oldini olish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.