MAMLAKATIMIZDA GENDER TENGLIK MUAMMOLARINING OʻRGANILISHI - Xolikulova Bozargul Bekmuradovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  mamlakatimizda  gender  tenglik  masalasining  dolzarbligi, uning ilmiy va amaliy jihatdan o‘rganilishi, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish  yo‘llari  yoritilgan.  Shuningdek,  gender  tenglikni  ta’minlashda  ta’lim  tizimi, davlat siyosati va jamiyat institutlarining o‘rni tahlil qilingan.