ISAJON SULTONNING "MUNOJOT" QISSASIDA ICHKI MONOLOG, RAMZ VA TIMSOLLARNING OBRAZ YARATISHDAGI ROLI - Xo‘jamberdiyeva Manzura Zafar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Isajon  Sultonning  "Munojot"  qissasida qo'llangan ichki monolog, ramz va timsollarning badiiy obraz yaratishdagi o'rni tahlil etiladi. Asarning g'oyaviy-badiiy mohiyatini ochishda psixologik tasvir usullarining, xususan,  ong  oqimi,  erkin  egri  nutq  va  sub'ektiv  ichki  monologning  ahamiyati ko'rsatiladi. Qissa poetikasidagi asosiy ramz va timsollar — yulduz, suv, yo'l, tungi osmon — matndagi vazifasi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi.