TEMUR TUZUKLARI MATNIDA ATAMALAR TASNIFI - Toshmirzayeva Huriyat Xuvshvaqt qizi; Erdanova Muhlisa Hoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya          Mazkur  maqolada  "Temur  tuzuklari"  asarida  qo‘llanilgan  atamalar  lingvistik jihatdan tahlil qilinadi hamda ularning mavzuviy tasnifi yoritiladi. Asarda uchraydigan harbiy,  ma'muriy-siyosiy,  ijtimoiy  va  diniy-ma'rifiy  atamalar  misollar  asosida o‘rganilib,  ularning  tarixiy  va  tilshunoslik  nuqtayi  nazaridan  ahamiyati  ko‘rsatib beriladi.