BUXORO TARIXIY MARKAZIGA TUTASH HUDUDLARDAGIFUQARO BINOLARINI TA'MIRLASH: NAZARIY ASOSLAR VA TAMOYILLAR - Vaxitov M.M,; Umurov Soxib Sulton o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Buxoro shahri — O'zbekistonning eng qadimiy va tarixan muhim shaharlaridan biri  bo'lib,  UNESCO  tomonidan  1993-yilda  Jahon  merosi  ro'yxatiga  kiritilgan. Shaharning tarixiy markazi mingyillar davomida shakllangan noyob me'moriy muhitni o'z  ichiga  oladi.  Ayni  paytda,  markazga  tutash  hududlardagi  fuqaro  (turar-joy  va xo'jalik) binolarining holatini tartibga solish va ta'mirlash masalasi katta ahamiyat kasb etmoqda. Mazkur  maqolada  Buxoro  tarixiy  markaziga  tutash  hududlardagi  fuqaro binolarini ta'mirlashning asosiy nazariy tamoyillari va mezonlari tahlil etiladi. Maqsad —  me'moriy  meros  bilan  zamonaviy  inshoot  talablarini  uyg'unlashtirish  usullarini ilmiy jihatdan asoslash hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqish.