BUXORO TARIXIY MARKAZIGA TUTASH HUDUDLARDAGI FUQARO BINOLARINI TA'MIRLASH: AMALIY YONDASHUVLAR VA METODOLOGIYA - Vaxitov M.M,; Umurov Soxib Sulton o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2026)
1. Annotatsiya Tarixiy shaharlarda fuqaro binolarini ta'mirlash nafaqat nazariy tamoyillarga, balki  aniq  metodologik  yondashuvlarga  ham  asoslanishi  zarur.  Birinchi  maqolada ta'mirlashning umumiy nazariy asoslari ko'rib chiqildi; ushbu maqolada esa amaliy texnik metodologiya, ta'mirlash jarayonining bosqichlari, mahalliy qurilish an'analari bilan  bog'liq  texnik  jihatlar  va  namunaviy  loyihalash  yondashuvlari  batafsil  tahlil qilinadi. Buxoro sharoitida ta'mirlash amaliyoti bir qator o'ziga xos texnik va tashkiliy muammolarni hal etishni talab etadi. Ushbu maqolada ana shu muammolarga praktik yechimlar  taklif  etiladi  va  ta'mirlash  jarayonini  samarali  boshqarish  uchun  aniq yo'riqnomalar ishlab chiqiladi.