AVTOMATLASHTIRISHNING XATOLAR MIQDORINI KAMAYTIRISHDAGI ROLI - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi,; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada avtomatlashtirishning korxona va tashkilotlarda xatolar miqdorini kamaytirishdagi o‘rni tahlil qilinadi.  Avtomatlashtirilgan tizimlar inson  omili  bilan  bog‘liq  xatolarni  minimallashtirish,  ma’lumotlarni  qayta  ishlash aniqligini oshirish va ish jarayonlarini samarali tashkil etishga xizmat qiladi. Maqolada avtomatlashtirish yordamida operatsion jarayonlarning tezligi va sifati yaxshilanadi. Maqolada  turli  sohalarda  avtomatlashtirish  texnologiyalaridan  foydalanishning afzalliklari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqola  natijalari  avtomatlashtirish  tizimlari  xatolar sonini kamaytirish orqali tashkilotlar faoliyati samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.