BOSHQARUV HISOBI (MANAGEMENT ACCOUNTING) IQTISODIY QARORLAR QABUL QILISHNING ASOSI SIFATIDA - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi,; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  boshqaruv  hisobining  korxona  faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonining muhim elementi sifatida tahlil  qilingan.  Boshqaruv  hisobi  orqali  xarajatlarni  nazorat  qilish,  resurslardan samarali foydalanish, moliyaviy natijalarni prognozlash hamda strategik rejalashtirish imkoniyatlari  yoritilgan.  Maqolada  zamonaviy  axborot  texnologiyalari  va raqamlashtirish  sharoitida  boshqaruv  hisobining  rivojlanish  tendensiyalari  hamda uning  korxona  raqobatbardoshligini  oshirishdagi  roli  ko‘rib  chiqilgan.  Maqola natijalari boshqaruv hisobining  menejerlar  uchun ishonchli axborot  manbai sifatida iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashga xizmat qilishini ko‘rsatadi.