RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA YANGI DAROMAD MANBALARINING PAYDO BO‘LISHI VA ULARNING STRUKTURAVIY TAHLILI - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  global  raqamli  transformatsiya  sharoitida an’anaviy  iqtisodiy  modellarning  o‘zgarishi  va  yangi  daromad  manbalarining shakllanish  mexanizmlari  tadqiq  etilgan.  Axborot  texnologiyalari,  sun’iy  intellekt, blokcheyn va platformali biznes modellari orqali vujudga kelayotgan yangi iqtisodiy segmentlar  tahlil  qilinib,  ulardan  keladigan  daromad  turlari  (ma’lumotlarni monetizatsiya  qilish,  frilans-ekonomika,  raqamli  aktivlar  va  obuna  modellari) tasniflangan. Maqolda raqamli ekotizimlarning milliy iqtisodiyotga va soliqqa tortish bazasiga ta’siri yoritilgan.