SOLIQ STRATEGIYASI VA IQTISODIY O‘SISH: KORXONA MIQYOSIDA MUVOZANATI - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada soliq strategiyasining korxona faoliyatidagi o‘rni va  uning  iqtisodiy  o‘sishga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Soliq  yukini  oqilona  boshqarish, qonunchilik  doirasida  soliq  imtiyozlaridan  samarali  foydalanish  hamda  moliyaviy resurslarni  optimallashtirish  masalalari  yoritilgan.  Maqolada  korxonalarda  soliq majburiyatlari va investitsion faollik o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash mexanizmlari ko‘rib  chiqilgan.  Maqola  natijalari  korxonalarning  barqaror  rivojlanishi  va raqobatbardoshligini oshirishda samarali soliq strategiyasining ahamiyatini ko‘rsatadi.