БУХОРО ВИЛОЯТИДА ҲАРОРАТ КЎРСАТКИЧЛАРИНИНГ ЭКОЛОГИК ТАҲЛИЛИ - Гульнара Ильясова Кенесбаевна,; Бахромқулова Саодат,, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация.  Ушбу  мақолада  Бухоро  вилоятида  ҳарорат кўрсаткичларининг  экологик  ҳолатга  таъсири  таҳлил  қилинди.  Диаграмма асосида ҳароратнинг вақт давомида ўзгариши, айрим нуқталарда кескин ортиши ва  унинг  табиий  муҳитга  таъсири  ўрганилди.  Тадқиқот  натижаларига  кўра, ҳароратнинг  юқори  даражага  кўтарилиши  иқлим  ўзгариши,  чўлланиш жараёнлари  ва  антропоген  омиллар  билан  боғлиқ  эканлиги  аниқланди. Шунингдек,  мазкур  ҳолат  сув  ресурслари,  қишлоқ  хўжалиги  ва  инсон саломатлигига салбий таъсир кўрсатиши таъкидланди.