TURLI OMILLARNING LOKOMOTIV YORDAMCHI ELEKTR MASHINALAR CHULG‘AMLARI IZOLYATSION KONSTRUKSIYALARI ISHONCHLILIGIGA TA’SIRI - Saydullayev Ulugbek Rovshan o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  lokomotiv  yordamchi  elektr  mashinalari chulg‘amlarining  izolyatsion  konstruksiyalari  ishonchliligiga  ta’sir  etuvchi ekspluatatsion omillar tizimli tahlil qilingan. Temir yo‘l transportining o‘ziga xos ish sharoitlarida izolyatsiyaning qarish jarayonini tezlashtiruvchi termik, mexanik, elektrik va  atrof-muhit  omillarining  o‘zaro  bog‘liqligi  tadqiq  etilgan.  Maqolada  izolyatsiya konstruksiyalarining  xizmat  muddatini  uzaytirish,  dielektrik  xususiyatlarining pasayishini barvaqt aniqlash hamda yordamchi elektr mashinalarining nosozliklararo davrini oshirish bo‘yicha ilmiy-texnik tavsiyalar keltirilgan.