DIQQAT PSIXADIAGNOSTIKASI - Mahmudova Madina Malikxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  diqqat  psixodiagnostikasi,  ya’ni  insonning diqqat  jarayonini  o‘rganish  va  baholash  usullari  yoritiladi.  Diqqatning  barqarorligi, taqsimlanishi,  ko‘chishi  va  hajmini  aniqlashda  qo‘llaniladigan  psixologik  metodlar tahlil  qilinadi  (В  статье  рассматривается  психодиагностика  внимания,  методы изучения  и  оценки  концентрации,  устойчивости  и  распределения  внимания человека. This article covers psychodiagnostics of attention, focusing on methods for assessing  concentration,  stability,  distribution,  and  switching  of  attention). Shuningdek,  ushbu  jarayonning  ta’lim  va  kasbiy  faoliyatdagi  ahamiyati  ko‘rsatib beriladi.