STARTUPLARNING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI BAHOLASH: USLUBLAR VA MEZONLAR (AT ALOQABANK MISOLIDA) - Yakubova Samira Sabitdjanovna,; Nurmurodov Bekmurod Jurat o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Startuplarning  investitsion  jozibadorligini baholashning  zamonaviy  usullari  va  mezonlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  Startup loyihalarining  moliyaviy  barqarorligi,  innovatsion  salohiyati,  bozor  imkoniyatlari, biznes-model samaradorligi hamda risk omillari investitsion qarorlar qabul qilishdagi muhim ko‘rsatkichlar sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AT Aloqabank misolida Startuplarni moliyalashtirish va ularning investitsion jozibadorligini aniqlash amaliyoti o‘rganilgan.  Tadqiqot  natijalari  Startup  loyihalarni  baholashda  kompleks yondashuvdan  foydalanish  investitsion  risklarni  kamaytirish  va  investitsiya samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.