ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA XAVFLARNI KAMAYTIRISH UCHUN XAVFSIZ DIZAYN VA MUHANDISLIK STRATEGIYALARI - Mo‘ydinxonov Sherzodbek Baxtiyorxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tadqiqot  ishlab  chiqarish  korxonalarida  xavfsizlikni  ta'minlash  uchun zamonaviy  dizayn  va  muhandislik  yechimlarini  o'rganadi.  Maqolada  xavflarni aniqlash,  baholash  va  kamaytirish  usullari,  shuningdek,  xavfsiz  ishlab  chiqarish muhitini  yaratish  uchun  zarur  bo'lgan  muhandislik  strategiyalari  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  davomida  turli  sanoat  korxonalarining  tajribasi  o'rganildi  va  xavfsizlik choralari  samaradorligini  oshirish  bo'yicha  tavsiyalar  ishlab  chiqildi.  Natijalar ko'rsatadiki,  to'g'ri  muhandislik  yechimlari  va  xavfsiz  dizayn  tamoyillarini  qo'llash orqali ishlab chiqarish jarayonlaridagi xavflarni sezilarli darajada kamaytirish mumkin.