OPTIKA BO'LIMIDA LABARATORYA ISHLARINI TASHKIL ETISH - Itolmasova Bonu,; Nomozova Dilnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada optika bo‘limida laboratoriya ishlarini tashkil etishning  ilmiy-metodik  asoslari,  ularning  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  o‘rni hamda o‘quvchilarning nazariy bilimlarini amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirish masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  jarayonida  optik  hodisalarni,  xususan  yorug‘likning sinishi, qaytishi, dispersiyasi kabi jarayonlarni tajriba asosida o‘rganishning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, laboratoriya ishlarini zamonaviy pedagogik texnologiyalar,  interfaol  metodlar  va  raqamli  vositalar  asosida  tashkil  etishning afzalliklari  asoslab  berilgan.  Maqolada  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlashini rivojlantirish, tajriba natijalarini tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirish hamda ilmiy dunyoqarashni  kengaytirishda  laboratoriya  mashg‘ulotlarining  ahamiyati  alohida ta’kidlanadi.  Natijada  optika  bo‘limida  samarali  laboratoriya  ishlarini  tashkil  etish orqali o‘quvchilarning bilim darajasi, amaliy malakalari va fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish mumkinligi ilmiy asosda xulosa qilinadi.