YAKKA TARTIBDAGI TADBIRKORLIK VA UNING IQTISODIYOTDAGI AHAMIYATI - Yakupbaeva Dilbar Aralbaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yakka tartibdagi tadbirkorlikning iqtisodiy mohiyati, uning bozor iqtisodiyotidagi o‘rni hamda zamonaviy sharoitda rivojlanish tendensiyalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  yakka  tartibdagi  tadbirkorlikning afzalliklari,  aholi  bandligini  ta’minlashdagi  roli,  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida kengayish  imkoniyatlari  hamda  mavjud  muammolar  ilmiy  jihatdan  yoritilgan. Tadqiqotda  tadbirkorlik  faoliyatini  rivojlantirish  orqali  iqtisodiy  barqarorlikni ta’minlash va yangi ish o‘rinlari yaratish muhim omil ekanligi asoslab berilgan.