TEXNIKA XAVFSIZLIGINING MAQSADI, VAZIFASI VA AHAMIYATI - Embergenova Guljaxan Urazaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  texnika  xavfsizligining  maqsadi,  vazifalari  va  kasbiy faoliyatdagi  ahamiyati  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Ishlab  chiqarish  jarayonlarida xavfsiz mehnat sharoitini yaratish, baxtsiz hodisalarning oldini olish hamda xodimlar hayoti  va  sog‘lig‘ini  himoya  qilish  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  zamonaviy texnologiyalar va avtomatlashtirilgan tizimlarning texnika xavfsizligini ta’minlashdagi roli ham ko‘rib chiqilgan.