KICHIK VA O'RTA KORXONALARDA INNOVATSION BOSHQARUV MADANIYATINING RAQOBATBARDOSHLIKKA TA'SIRI - Xoliyarova Sevara, (TADQIQOTLAR, 2026)
O'zbek.  Ushbu  tadqiqot  kichik  va  o'rta  korxonalarda  (KOK)  innovatsion boshqaruv  madaniyatining  raqobatbardoshlikka  ta'sirini  ko'p  o'lchovli  tahlil  qiladi. Zamonavii iqtisodiyot sharoitida innovatsion boshqaruv madaniyati korxona uzluksiz rivojlanishini ta'minlaydigan kaliti omillardan biriga aylantirildi. Tadqiqot davomida To'rtta  o'lchovli  model  ishlab  chiqildi:  strategik  yo'naltirilganlik,  tashkiliy moslashuvchanlik,  xodimlarning  innovatsion  faolligi  va  mijozlar  ehtiyojlariga yo'naltirilganlik.  Qiyosiy  tahlil  natijalariga  ko'ra,  yuqori  innovatsion  boshqaruv madaniyatiga ega korxonalar raqobatbardoshlik ko'rsatkichlari bo'yicha o'rtacha 28-35 foizga yuqori natijalarga erishmoqda. Xulosa qilib aytganda, KOK larda innovatsion boshqaruv madaniyatini shakllantirish ularning bozordagi o'rnini mustahkamlash va uzluksiz rivojlanishga erishish uchun zaruriy shart hisoblanadi.