VAKSINALAR SAQLANISHIDA HAMSHIRANING VAZIFALARI - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Immunoprofilaktika  yuqumli  kasalliklarning  oldini  olishda  eng  samarali usullardan biridir. Vaksinalarning sifati va samaradorligi ularning to‘g‘ri saqlanishiga bevosita bog‘liq. Agar vaksinalar belgilangan harorat rejimida saqlanmasa, ularning immunologik  faolligi  pasayadi  yoki  butunlay  yo‘qoladi.  Shu  sababli  hamshira vaksinalarni qabul qilish, saqlash, tashish va ulardan foydalanish jarayonida muhim mas’uliyatni bajaradi.