SАNOАT EKSPORTIGА TА’SIR ETUVCHI OMILLАR VА MАVJUD MUАMMOLАR TАHLILI - Xakimov Asadbek Sultonbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sanoat eksportining rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy  iqtisodiy,  institutsional  va  tashqi  omillar  tahlil  qilingan.  Xususan,  mahsulot sifati,  ishlab  chiqarish  samaradorligi,  logistika  infratuzilmasi,  investitsiyalar, innovatsion  texnologiyalar  hamda  davlat  tomonidan  ko‘rsatilayotgan  qo‘llab-quvvatlash  choralarining  eksport  hajmiga  ta’siri  o‘rganilgan.  Shuningdek,  sanoat korxonalarining  eksport  faoliyatida  uchrayotgan  muammolar,  jumladan,  transport-logistika  xarajatlarining  yuqoriligi,  xalqaro  standartlarga  moslashishdagi qiyinchiliklar, moliyaviy resurslar cheklanganligi va tashqi bozorlardagi raqobatning kuchayishi  tahlil  etilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  sanoat  eksport  salohiyatini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.