BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR VA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARI - Mehribon Yunusova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilariga  matematika  fanini o‘rgatishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari, darslar samaradorligini oshirishda interfaol  metodlarning  o‘rni  va  amaliy  ahamiyati  keng  qamrovli  yoritilgan.  Kichik yoshdagi maktab o‘quvchilarining psixologik rivojlanish xususiyatlarini hisobga olgan holda, ularda mantiqiy, tahliliy va tanqidiy fikrlashni shakllantirish bo‘yicha ilmiy-metodik  tavsiyalar,  interfaol  texnologiyalarga  asoslangan  dars  ishlanmalaridan namunalar keltirilgan. Shuningdek, muallifning Xorazm viloyati Bog‘ot tumanidagi 11-sonli  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktabida  olib  borgan  ko‘p  yillik  amaliy  pedagogik tajribalari, tajriba-sinov ishlari tahlili va uning ijobiy natijalari bayon etilgan.