OILA – FARZAND TARBIYASINING ASOSIY QO‘RG‘ONI: PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK YONDASHUV - Ismailova Roza Kambardinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqola  farzand  tarbiyasida  oilaning  tutgan  o‘rni  va  uning  jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyatiga bag‘ishlangan. Oilada shakllanadigan qadriyatlar, ota-ona va farzand o‘rtasidagi psixologik bog‘liqlik hamda tarbiyaning samarali usullari tahlil qilingan.  Muallif  Qo‘rg‘ontepa  tumani  31-maktab  misolida  ota-onalar  bilan  olib boriladigan  psixologik-pedagogik  ishlar  tajribasi  asosida  oilaviy  muhitning  bola rivojlanishiga ta’sirini yoritib beradi.