TASVIRIY SAN’ATDA JANRLARNING ROLI - Nuriddinova Madina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tasviriy  san’atda  janrlarning  tutgan  o‘rni  va ularning  badiiy  tafakkurni  shakllantirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, portret, manzara, natyurmort,  maishiy, tarixiy va animalistik janrlarning o‘ziga xos xususiyatlari hamda tasviriy san’at rivojidagi roli yoritib beriladi. Janrlarning san’at asarlarining  mazmuni  va  g‘oyaviy-badiiy  ifodasini  boyitishdagi  ahamiyati  ilmiy jihatdan asoslanadi.