SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA KIBERHUJUMLARNI ANIQLASH VA OLDINI OLISH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Hayitov Nasim To‘lqin o‘g‘ li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  sun'iy  intellekt  texnologiyalaridan  foydalangan  holda kiberhujumlarni aniqlash va oldini olish usullarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan.  Kiberxavfsizlik  sohasida  qo‘llanilayotgan  mashinaviy  o‘qitish  va  chuqur o‘qitish algoritmlarining imkoniyatlari, ularning afzalliklari hamda cheklovlari ko‘rib chiqilgan.  Shuningdek,  sun'iy  intellekt  asosida  ishlovchi  zamonaviy  hujumlarni aniqlash tizimlari, ularning samaradorligini oshirish yo‘llari va istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan.