XALQARO MOLIYA INSTITUTLARINING KREDIT LINIYALARI ORQALI O'ZBEKISTONDAGI INFRATUZILMA LOYIHALARIGA TA'SIRI: OSIYO TARAQQIYOT BANKI VA JAHON BANKI TAJRIBASI TAHLILI - Anvarov Javoxirhon Jaxongir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  xalqaro  moliya  institutlari,  xususan, Jahon  Banki  va  Osiyo  Taraqqiyot  Banki  (OTB)  tomonidan  ajratilayotgan  kredit liniyalari  va  investitsion  paketlarning  O‘zbekiston  Respublikasi  infratuzilmasini modernizatsiya  qilish  hamda  diversifikatsiyalashdagi  strategik  o‘rni  va  amaliy ahamiyati tizimli tahlil qilingan. Maqolada xalqaro moliya institutlari mablag‘larining mamlakat  iqtisodiy  o‘sishiga,  aholi  turmush  farovonligini  yuksaltirishga,  strategik davlat  korxonalarida  shaffoflik  va  korporativ  boshqaruvning  zamonaviy  xalqaro standartlarini joriy etish orqali institutsional islohotlarni jadallashtirishga hamda yashil iqtisodiyot  tamoyillari  asosida  ekologik  barqarorlikni  ta’minlashga  ko‘rsatayotgan ko‘p qirrali va integratsiyalashgan ijobiy ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.