MAKTABDA SHAXS RIVOJLANISHI VA TASHXIS METODIKALARI: ZAMONAVIY PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR VA INNOVATSION STRATEGIYALAR - Qurbonnazarov G'ayrat To'xtayevich; O'mirov O'tkir Hamrayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  zamonaviy  umumta'lim  maktablarida  o'quvchilar shaxsining  rivojlanish  qonuniyatlari,  ularning  psixologik  xususiyatlarini  aniqlashda qo'llaniladigan  diagnostik  metodikalar  tizimi  hamda  ta'lim-tarbiya  jarayonini optimallashtirish muammolari tahlil qilingan. Maqolada maktab yoshidagi bolalarning kognitiv, emotsional-irodaviy va ijtimoiy-psixologik rivojlanish bosqichlari hamda bu davrda  yuzaga  keladigan  inqirozlar  va  ularni  bartaraf  etish  yo'llari  yoritilgan. Shuningdek, amaliyotchi psixologlar uchun an'anaviy va zamonaviy tashxis vositalari, xususan,  proyektiv  metodikalar,  testlar  va  sun'iy  intellekt  texnologiyalarining  o'rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida o'quvchilar shaxsiy rivojlanishini monitoring qilishning integratsiyalashgan modeli taklif etilgan bo'lib, bu model maktab psixologlari va pedagoglar faoliyati samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.