SUN’IY INTELLEKT INSON O‘RNINI BOSA OLADIMI? - Usmanova Feruzaxon Raxmanovna; Saparova Sabrina Tirkeshovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellektning  rivojlanishi,  uning jamiyatning  turli  sohalaridagi  ahamiyati  hamda  inson  hayotidagi  o‘rni  yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning imkoniyatlari, afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinib, uning inson o‘rnini to‘liq bosa olmasligi, balki inson faoliyatini samarali tashkil etishga xizmat  qiluvchi  muhim  texnologiya  ekanligi  asoslab  berilgan.  Inson  tafakkuri, ijodkorligi va ma’naviy qadriyatlarining o‘rni alohida ta’kidlangan.