BUYUK OLIMLARNING INSONIYAT RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI - Usmanova Feruzaxon Raxmanovna,; Saparova Sabrina Tirkeshovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  buyuk  olimlarning  insoniyat  taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, ularning ilm-fan rivojidagi o‘rni va jamiyat taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek,  qadimgi  davrlardan  to  hozirgi  kungacha  yashab  ijod qilgan mashhur olimlarning ilmiy merosi, kashfiyotlari va ularning zamonaviy ilm-fan rivojidagi ahamiyati tahlil qilingan. Buyuk allomalarning ilmiy faoliyati va ularning insoniyat  sivilizatsiyasining  rivojlanishiga  qo‘shgan  ulkan  hissasi  alohida  yoritib berilgan.