O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI SURXONDARYO VILOYATIDA TURIZM SOHASIGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISHDA JOZIBADORLIKNI OSHIRISH MASALALARI - Nomozova Rayxon Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  O'zbekiston  Respublikasi  Surxondaryo  viloyatining  turizm sohasiga  xorijiy  va  mahalliy  investitsiyalarni  jalb  qilish  uchun  jozibadorlikni oshirishning nazariy va amaliy masalalari ko'rib chiqilgan. Tadqiqotda global turizm investitsiyalari  tendentsiyalari  (fDi  Markets,  2024),  muvaffaqiyatli  mintaqaviy tajribalar (Jazoir, Saudiya Arabistoni misolida) va Surxondaryo viloyatining o'ziga xos turizm  resurs  salohiyati  tahlil  qilingan.  Investitsiya  jozibadorligini  oshirishning to'siqlarini bartaraf etish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish va turizm  infratuzilmasini  rivojlantirish  bo'yicha  ilmiy  asoslangan  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.