DARSDAN TASHQARI JARAYONLARDA OʻQUVCHILARNING KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH YOʻLLARI - Ehsanullah Elsevar,; Q.Panjyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tezisda  darsdan  tashqari  jarayonlarda  o‘quvchilarning kitobxonlik  madaniyatini  rivojlantirish  yo‘llari,  buning  zamonaviy  ta’lim  uchun ahamiyati, an’anaviy va innovatsion usullar orqali kitobga qiziqishni oshirish usullari keng yoritilgan. Mazmunli, mushohadali, faollikka asoslangan tashkiliy ishlar orqali o‘quvchilarda  mustaqil  kitob  o‘qish  saviyasini  ko‘tarish,  keng  dunyoqarash  va tafakkurga  ega  avlod  tarbiyalash  yo‘nalishlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  o‘qish jarayonini  darsdan  tashqari  faoliyatlar  bilan  uyg‘unlashtirish,  ijodiy,  ijtimoiy  va axloqiy qadriyatlarga yo‘g‘rilgan kitobxonlik madaniyati ilgari suriladi.