MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI RIVOJLANISHIDA O‘YINGA ASOSLANGAN TA’LIMNING O‘RNI - Atamuratova Laylo Ro‘zmetovna; Boltayeva Shoxista Inoyatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni har tomonlama rivojlantirishda o‘yinga asoslangan ta’limning ahamiyati yoritilgan. O‘yin jarayonida bolalarning  bilish  faoliyati,  muloqot  ko‘nikmalari,  ijodiy  fikrlashi,  mustaqil  qaror qabul  qilish  qobiliyati  hamda  ijtimoiy-emotsional  rivojlanishi  shakllanishi  tahlil qilingan.  Shuningdek,  o‘yinning  ta’limiy  va  tarbiyaviy  imkoniyatlari,  zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etilishi hamda maktabgacha ta’lim tizimidagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.