OʻQUVCHILARDA IJOBIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Tuxtayeva Oymzuxra Madaminovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTASIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda ijobiy fikrlashni shakllantirishning psixologik asoslari,  uning  shaxs  rivojlanishidagi  ahamiyati  hamda  ta’lim  jarayonida qo‘llaniladigan  samarali  usullar  yoritilgan.  Shuningdek,  oila,  maktab  va psixologlarning o‘quvchilarda optimistik dunyoqarashni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan.