RANGLARNING INSON RUHIYATIGA TA’SIRI - Artikova Feruza Mamasolievna; Oxunova Zoxida Xasanboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  ranglarning  inson  ruhiyati,  hissiyotlari  va  xulq-atvoriga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Ranglarning inson kayfiyati, psixologik  holati,  mehnat  faoliyati  va  ijtimoiy  munosabatlariga  ta’siri  yoritilgan. Shuningdek, asosiy ranglarning psixologik xususiyatlari, ta’lim, tibbiyot va marketing sohalarida  qo‘llanilishining  ahamiyati  haqida  ma’lumotlar  berilgan.  Rang psixologiyasining inson hayotidagi o‘rni va amaliy ahamiyati ilmiy manbalar asosida ochib berilgan.