YOSHLAR ORASIDA RUHIY BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISH VA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARINI BARVAQT OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MUHIM VAZIFALARI - Botirov Navruzbek Saidmurod oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlar orasida ruhiy barqarorlikni shakllantirish, stress va emotsional zo‘riqishlarning oldini olish hamda o‘z joniga qasd qilish (suicidal xulq) holatlarini  erta  aniqlash  va  profilaktika  qilishning  psixologik  jihatlari  yoritilgan. Shuningdek, oila, ta’lim muassasasi va psixologik xizmatlarning hamkorligi asosida samarali yechimlar tahlil qilingan.