VIZUAL ROMANLARNING MADANIY TA’SIRI VA O‘QUVCHILAR TOMONIDAN QABUL QILINISHINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Abduqayumova Kamola Abdufattoyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  vizual  romanlarning  zamonaviy  media makonidagi o‘rni, ularning madaniy ta’siri hamda o‘quvchi qabuli  masalalari tahlil qilinadi. Vizual romanlar bugungi raqamli jamiyatda nafaqat ko‘ngilochar vosita, balki til,  madaniyat,  gender  qarashlari  va  ijtimoiy  qadriyatlarni  shakllantiruvchi  media mahsulot sifatida ham ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada vizual romanlarning yoshlar dunyoqarashiga ta’siri, fandom madaniyatining shakllanishi hamda interaktivlikning o‘quvchi hissiyotlariga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan.