BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING MA’NAVIY TARBIYASI VA KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Sobirova Zebo Jahongir qizi,; Sh.O.Ibragimova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotda bo‘lajak o‘qituvchilarning ma’naviy tarbiyasi hamda  kasbiy  kompetensiyalarini  rivojlantirishning  nazariy-metodologik  asoslari tahlil qilingan. Ta’lim tizimida kompetensiyaviy yondashuvning mazmun-mohiyati, uning pedagogik faoliyat samaradorligini ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, bo‘lajak  pedagoglarda  kasbiy  kompetensiyalarni  shakllantirishda  zamonaviy pedagogik  texnologiyalar,  interfaol  metodlar,  reflektiv  faoliyat  va  amaliyotga yo‘naltirilgan ta’limning ahamiyati asoslangan. Tadqiqot natijalarida ma’naviy tarbiya va kasbiy kompetensiyalar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib berilib, pedagogik ta’lim tizimida  bo‘lajak  o‘qituvchilarning  har  tomonlama  barkamol  shaxs  sifatida shakllanishiga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.