BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA KREATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION METODLARNI QOʻLLASH - Roʻziboyeva Maʼmura Abdunabiyevna,; Xodjibayeva Muslima Inomjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  boshlangʻich  sinf  oʻquvchilarida  kreativ kompetensiyalarni  rivojlantirishda  innovatsion  metodlarni  qoʻllash  mexanizmlari yoritilgan.  Interfaol  oʻqitish  metodlari, loyiha  asosida oʻqitish  va  muammoli  taʼlim metodlarining  boshlangʻich  taʼlimdagi  imkoniyatlari  konkret  misollar  asosida  tahlil qilingan.  Innovatsion  metodlarni qoʻllashning  pedagogik shart-sharoitlari,  jumladan oʻqituvchining  kasbiy  tayyorgarligi,  moddiy-texnik  baza,  ijodkorlikni  qoʻllab-quvvatlovchi psixologik muhit va ota-onalar bilan hamkorlik tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida innovatsion metodlarni samarali qoʻllash uchun amaliy-metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.