TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDA AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Qurbonaliyev Humoyun, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tadbirkorlik faoliyatining mamlakat iqtisodiy taraqqiyotidagi  ahamiyati,  aholi  daromadlarini  oshirishdagi  o‘rni  hamda  fuqarolar farovonligini ta’minlashdagi ta’siri yoritilgan. Shuningdek, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni  rivojlantirish  orqali  yangi  ish  o‘rinlarini  yaratish,  kambag‘allikni qisqartirish,  hududlarni  kompleks  rivojlantirish  va  aholi  bandligini  ta’minlash masalalari  tahlil  qilingan.  O‘zbekistonda  tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash  bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar hamda istiqboldagi vazifalar haqida fikr yuritilgan.